Όροι Χρήσης

  1. Υπαναχώρηση από την εντολή ελέγχου γίνεται χωρίς αιτιολογία, τηλεφωνικά. Σε περίπτωση υπαναχώρησης μέχρι και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού και η Car Report είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στο ακέραιο το τίμημα του ελέγχου. Σε αντίθετη περίπτωση η χρέωση θα ανέρχεται στο ήμισυ της αξίας του προγραμματισμένου ελέγχου.
    Σε περίπτωση ακύρωσης στο σημείο του προγραμματισμένου ελέγχου κατά την παρουσία του μηχανικού, για οποιοδήποτε λόγο πλην υπαιτιότητας της εταιρίας και δυσχερών καιρικών φαινομένων, ο εντολέας υποχρεούται στην εξ’ ολοκλήρου καταβολή του τιμήματος του επιλεγμένου πακέτου ελέγχου.
  2. Ο έλεγχος πατώματος πραγματοποιείται εφόσον το όχημα έχει ικανή απόσταση από το έδαφος ώστε να μπορεί να ανέβει στις ράμπες. Σε αντίθετη περίπτωση αφαιρούνται 10 ευρώ από το ποσό χρέωσης του διεξοδικού ελέγχου.
  3. Δεν πραγματοποιείται έλεγχος σε μέρη του αυτοκινήτου που έχουν τοποθετηθεί εκ των υστέρων και δεν ανήκουν στον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως συστήματα υγραεριοκίνησης (LPG), φυσικού αερίου (CNG), μηχανικές μετατροπές κ.α.
  4. Η δοκιμή οδήγησης (test drive) δεν πραγματοποιείται εφόσον :
    α) Δεν υπάρχει η έγκριση/εξουσιοδότηση από τον πωλητή-ιδιοκτήτη.
    β) Δεν ευρίσκονται όλα τα νόμιμα έγγραφα και παραστατικά, που συνοδεύουν κάθε όχημα , όπως π.χ. επίσημες Πινακίδες, άδεια Κυκλοφορίας εν ισχύ, δελτίο ΚΤΕΟ εν ισχύ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο εν ισχύ και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο συνοδεύει -κατά περίπτωση -το υπό έλεγχο όχημα.
    γ) Αν το αυτοκίνητο δεν έχει τεχνική επάρκεια για χρήση σε δημόσιο δρόμο.
  5. Ο πωλητής-ιδιοκτήτης δεν απαιτείται να βρίσκεται εντός του οχήματος κατά τη δοκιμή στο δρόμο εφόσον, με την εντολή ελέγχου – με ρητή δήλωσή του – παραχωρεί τη δυνατότητα αυτή στον ελεγκτή.

Λόγω των περιορισμών σε χρόνο και κόστος αλλά και λαμβάνοντας υπόψη μας τις οδηγίες και εγγυήσεις του κατασκευαστή του εκάστοτε αυτοκινήτου, ο έλεγχος δύναται να περιοριστεί στα εξωτερικά και εμφανή σημεία συγκεκριμένων τμημάτων του εκάστοτε αυτοκινήτου, καθώς δεν είναι δυνατό να αποσυναρμολογηθούν τα εν λόγω σημεία ή εξαρτήματα και να ελεγχθεί η εσωτερική τους κατάσταση. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση των συγκεκριμένων τμημάτων γίνεται κατά προσέγγιση αφού ελέγχεται η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, η αποτελεσματική λειτουργία του και οι τυχόν θόρυβοι που μπορεί να προκύψουν.

Δικαίωμα αιτήσεως προς την Car Report ελέγχου και εκδόσεως αναφοράς έχουν αποκλειστικά και μόνο ο εντολέας – υποψήφιος αγοραστής του εκάστοτε αυτοκινήτου καθώς και ο ιδιοκτήτης του οχήματος (ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του) καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο. Διευκρινίζεται, ότι η αναφορά της Car Report σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί από οποιονδήποτε ως εγγύηση για την κατάσταση του ελεγχθέντος αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί της Car Report διενεργούν οπτικούς και λειτουργικούς ελέγχους με χρήση συγκεκριμένου ειδικού εξοπλισμού, με σκοπό να αποτυπώσουν την γενική κατάσταση του αυτοκινήτου την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα του ελέγχου.

Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών ή βλαβών αποκλειστικά και μόνο από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Car Report, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του αυτοκινήτου, ήτοι είτε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής οδήγησης του ελεγχόμενου αυτοκινήτου θα ευθύνεται για την αποκατάσταση των αυτών ζημιών η ίδια η Car Report, αποκλειστικά και μόνο εφόσον οι εν λόγω ζημιές/βλάβες έχουν προκληθεί αποδεδειγμένα από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Car Report, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του οχήματος και αποκλείοντας τη συμμετοχή στην πρόκληση αυτών τρίτου προσώπου. Η αποκατάσταση των ζημιών/βλαβών θα γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και κατόπιν ελέγχου από ειδικό πραγματογνώμονα ασφαλιστικής εταιρείας επιλογής της Car Report και από ειδικό πραγματογνώμονα ασφαλιστικής εταιρείας επιλογής του ιδιοκτήτη για τον προσδιορισμό του μεγέθους και της ύπαρξης των αυτών ζημιών.

Ευθύνη

Με την εντολή ελέγχου ο πελάτης αυτομάτως αποδέχεται και τους παρακάτω όρους:

  1. Ο έλεγχος οχήματος από την Car Report ζητείται από τον ιδιοκτήτη-πωλητή του οχήματος, ή από εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό άτομο, ή από τον υποψήφιο αγοραστή με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη-πωλητή.
  2. Το αποτέλεσμα του ελέγχου, εφεξής «αναφορά τεχνικού ελέγχου», υπέχει καθαρά πληροφοριακό ρόλο για την κατάσταση του αυτοκινήτου τη στιγμή του ελέγχου και μόνο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί:
    α) να αποτελέσει εγγύηση τόσο για την κατάσταση όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο,
    β) να θεωρηθεί υπόδειξη για αγορά ή μη, του εν λόγω οχήματος.
  3. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με την χρήση εξειδικευμένου και πιστοποιημένου εξοπλισμού κατάλληλο για χρήση από εκπαιδευμένους μηχανικούς. Το αποτέλεσμα του ελέγχου αφορά αποκλειστικά την κατάσταση του οχήματος τη στιγμή του ελέγχου. Οποιεσδήποτε μεταγενέστερες παρεμβάσεις ή μεταβολές στο ελεγμένο όχημα, ουσιώδεις ή επουσιώδεις ( πχ κακή χρήση από τον ιδιοκτήτη, ατύχημα ή παρέμβαση στο όχημα, καθώς και φυσιολογικές φθορές) δεν εμπίπτουν στα πλαίσια της εντολής ελέγχου, καθώς είναι αδύνατον να προβλεφθούν και να αποτυπωθούν στην αναφορά ελέγχου.
  4. Περιορισμοί χρόνου, χώρου διεξαγωγής των ελέγχων καθώς και κόστους, δεν είναι επιτρέπουν την αποσυναρμολόγηση τμημάτων, καλυμμάτων και εξαρτημάτων του οχήματος ώστε να ελεγχθεί το εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου, μερικά στοιχεία του ελέγχου δύνανται να αξιολογηθούν με υποκειμενικό και συμπερασματικό τρόπο λαμβάνοντας υπ’ όψη συνδυασμό στοιχείων.
  5. Η Car Report δεν ευθύνεται για συμπεράσματα που δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν από την διαδικασία ελέγχου και τον εξοπλισμό της. Επίσης δεν ευθύνεται για τον μη εντοπισμό των παρακάτω στοιχείων:
    α) προβλήματα που δεν είναι τακτικώς επαναλαμβανόμενα (και κατά τη στιγμή του ελέγχου),
    β) ελαττώματα αποκρυπτόμενα με ενδεχόμενο δόλο,
    γ) ό,τι δε μπορεί να ελεγχθεί χωρίς αποσυναρμολόγηση τμημάτων ή καλυμμάτων του οχήματος,
    δ). οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τη γνησιότητα και νομιμότητα των εγγράφων που προσκομίστηκαν κατά τον έλεγχο.

Πολιτική τήρησης αρχείου προσωπικών δεδομένων:

Για την απλή περιήγηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.
Kατά την αποστολή της φόρμας για αποστολή email στην εταιρεία συλλέγεται και η IP του Χρήστη καθώς και αποστέλλεται cookie στον υπολογιστή του Χρήστη.
Για την συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας επικοινωνίας του www. carreport.gr από τον Χρήστη, θα ζητηθούν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα, το επίθετο και το email του Χρήστη.
Το www.carreport.gr συλλέγει τα παραπάνω αναφερόμενα προσωπικά δεδομένα όταν ο χρήστης εγγράφεται στις λίστες παραληπτών (mailing list) για την παραλαβή των ενημερωτικών δελτίων (newsletters) του www. carreport.gr και όταν παραλαμβάνει την φόρμα επικοινωνίας που αναφέρεται πιο πάνω.
Η διεύθυνση ip καθορίζεται από τον παροχέα της σύνδεσης μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στο www. carreport.gr. Η διεύθυνση ip κρατείται για τεχνικούς λόγους, καθώς και για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των συστημάτων του www. carreport.gr (server, database, δικτύου κλπ) ενώ παράλληλα αξιοποιείται για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. Η διεύθυνση IP πρόσβασης του χρήστη στις σελίδες του www. carreport.gr δύναται να γνωστοποιηθεί, εφόσον ζητηθεί -τηρουμένης της κατά Νόμον προβλεπόμενης διαδικασίας- από τις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές ή άλλες κρατικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Συνεπώς, οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση.